دوشیدن شیر مادر با دست :
انگشت شست را در بالای پستان و انگشت اشاره را در زیر آن طوری قراربدهید که روبروی هم باشند و انگشتان دست را تا حدی که راحت باشند پشت پستان به سمت دیواره قفسه سینه قرار دهید.
شست و انگشتان را به آرامی به سمت هاله و نوک سینه حرکت دهید.
بافت پستان موجوددر بین انگشتان شست و نشانه را دراولین جای لمس اختلاف بافتی فشار دهید و رها کنید.
برای اینکه شیر بطور کامل دوشیده شود لازم است که پستان در تمام جهات با استفاده از انگشت شست واشاره فشرده شود.
از حرکات مالشی دست که ممکن است باعث آسیب به پستان شود ،خودداری کنید.
زمانی که پستان را فشار می دهید و رها می کنید آن را به سمت دیواره قفسه سینه فشار دهید
حرکت دادن آرام پستان ها و سپس فشردن آنها به افزایش جریان شیر کمک می کند.
استفاده از هر دو دست در دو طرف پستان بهتر از یک دست در هر پستان است.
پمپهای دستی
دکتر احمد شاه فرهت میگوید: این نوع پمپها کارایی خوبی ندارند و به علت احتمال آلودگی برای تغذیه مناسب نیست. زیرا شیر در مخزن لاستیکی آن جمع می شود و اغلب آلودگی پیدا می کند.
توجه:
شیر تازه دوشیده شده تا 6 ساعت در دمای اتاق و تا 48 ساعت در یخچال در دمای 4-2 درجه سانتی گراد و در فریزر در دمای 20 درجه تا سه ماه قابل نگهداری است.
بهترین روش برای یخ زدایی شیر گذاشتن بطری شیریخ زده درداخل یخچال است و بعد از یک بار آب شدن می توان تا 12 ساعت در یخچال نگهداری کرد و از دوباره منجمد کردن آن باید اجتناب کرد.
می توان شیر یخ زده را در دمای اتاق و یا زیر آب گرم یخ زدایی کرد ولی تا زمان آب شدن و خشک شدن بطری نباید در بطری را باز کرد.
- ۰۰/۰۴/۰۳