آبله مرغان (واریسلا):
دکتر فرهت میگوید: بثورات پوستی خارش دار هستند. ابتدا به صورت جوشهای کوچک و سپس به صورت تاولهای کوچک مایعدار با زمینهای صورتی تبدیل و سپس تبدیل به پوستهای قهوه ای و خشک شده میشود. کودکان معمولا 500 تا 250 دانه آبله می زنند که اغلب در پوست سر، صورت و تنه و سپس به سراسر بدن منتشر میشود. ممکن است در برخی موارد فقط چند تاول دیده شود.
علائم: جوشهای گفته شده، خستگی و بیحالی و تب، از دست دادن اشتها، سردرد مختصر، درد در ناحیه شکم، سرفه یا آبریزش دو روز قبل از دانه زدن.
طول دوره: 10- 5 روز
نحوه ابتلا: این بیماری از ویروس واریسلا زوستر ایجاد و از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. کودک شما در صورت مبتلا نشدن و نزدن واکسن اگر با فرد مبتلا تماس داشته باشد امکان ابتلا زیاد است.
نحوه انتقال: تماس با دست آلوده، تماس با تاولهای فردآلوده، تنفس در فضایی که فرد آلوده سرفه یا عطسه کرده است، تماس مستقیم با مایع تاولها قبل از پوسته ریزی معمولا 14 تا 16 روز بعد جوشها ظاهر میشوند، دوره تظاهر بیماری 21 تا 10 روز است.
عوارض بیماری
از نظر دکتر احمد شاه فرهت حتی بچههای سالم به ندرت دچار عوارض آبله مرغان میشوند که ممکن است پنومونی یا ذاتالریه، ورم مغز، عفونت باکتریایی پوستی باشد.
نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد:
اگر کودک داروی کورتیکواستروئید (برای بیماری آسم) مصرف یا بیماری تضعیف سیستم ایمنی مثل لوسمی دارد ابتلا به آبله مرغان خطرناک است.
اگر تب ادامه یابد یا بعد از چند روز افزایش یابد یا دانه در چشم بزند یا پوست اطراف آبله ها متورم و دردناک و قرمز شود با پزشک مشورت نمایید.
تزریق سرم ایمونوگلوبین واریسلا یا واکسن ان یک تدبیر پیشگیرانه است در صورتی که تنها مدت کوتاهی از تماس گذشته باشد.
بالغین در خطر عوارضی مانند پنومونی باکتریایی هستند و بیماری سخت تری دارند.
افراد حامله در صورت تماس با فرد مبتلا حتما با پزشک مشورت نمایند.
- ۰۰/۰۴/۰۲