بثورات پوشکی
تشخیص : مقداری از پوست پوشیده شده توسط پوشک مانند منطقه تناسلی، چین های رانها و کفلها قرمز و ملتهب است و نواحی دیگر ممکن است خشک یا مرطوب و یا عرق سوز باشد.
اگر درمان شوند ممکن است به عفونت های قارچی یا باکتریایی تبدیل شوند. عفونت های قارچی بیشتر در شیرخوارانی که آنتی بیوتیک دریافت می کنند دیده میشود که باکتریهای خوب روده را از بین میبرند. عفونتهای قارچی ابتدا اکثرا به صورت نقاط ریز و سپس تبدیل به دملهای چرکی قرمز توپر میشوند.
عفونتهای باکتریایی معمولا ضایعات ترشح دار زرد رنگ یا کورکهای چرکی ایجاد کرده و ممکن است با تب همراه باشد.
ادرار و مدفوع آبکی زیاد نوزادان علت اصلی بثورات پوشکی است. پوشکهای دارای جذب زیاد نیز مانع آن نخواهد شد و اگر پوشک زیاد کثیف بماند احتمال بثورات زیاد است. پوشک حتی به ناحیه نشیمنگاهی شیرخواران دارای پوست حساس نیز ممکن است آسیب برساند حتی در صورت تعویض مرتب. شیرخواران بزرگتر در صورت مصرف آنتی بیوتیک برای یک بیمرای ممکن است دچار اسهال و بثورات پوشکی شوند.
راه درمان
تمیز و خشک نگه داشتن و تعویض مکرر پوشک و در صورت گرم بودن هوا باز کردن پوشک در مکان تمیز برای تسریع فرآیند بهبودی.
دکتر فرهت میگوید گاهی حتی با خشک نگه داشتن مشکل ادامه می یابد که در این صورت باید مارک پوشک و مواد شوینده را عوض کرد. بثورات معمولا بعد از 3 یا 4 روز برطرف میشود. در صورت ادامه یا انتشار و رفتن به سمت وخامت از کرم مخصوص یا پماد زینک اکساید برای چند روز استفاده کنید. تجویز دارو به عهده پزشک می باشد.
پیشگیری
بهترین کمک و دفاع خشک نگه داشتن محل است. برای این منظور مراحل ذیل را انجام دهید:
- تعویض پوشک بعد از ادرار یا مدفوع
- پاک و خشک کردن ناحیه تناسلی کودک پس از هر بار اجابت مزاج
- ناحیه نشیمنگاه را با پماد محافظت نمایید ولی از مصرف پودر تالک یا پودر بچه اجتناب نمایید. چون ممکن است وارد ریههای کودک شود.
- پوشک را محکم را نبندید و راهی برای تهویه هوا بگذارید.
- برای تشخیص منشا آلرژی غذایی زمانی که کودک به خوردن غذا و جامد میکند بین اضافه کردن یک ماده غذایی جدید چند روز زمان بگذارید تا عامل آلرژی را تشخیص دهید.
- ۰۰/۰۴/۰۱