نوزاد

۴۹ مطلب در تیر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

رفتارهای جالب در کودکان

 

 

کودکان رفتار و عادات خاصی دارند که گاهی والدین از وجود آنها اظهار نگرانی می‌کنند اما دلیل خاصی برای آنها وجود ندارد و میان کودکان طبیعی است. 

 

  1. تکان دادن سر 

اگر کودک شما سرش را تکان می‌دهد تا زمانی که گیج رود نگران نشوید. اگر چه هیچ کسی دلیل این کار را نمی‌داند اما این حالت میان کودکان بسیار رایج است. 

 

  1. سعی در امتحان کردن اجسام با علت و معلول

کودکان در شناخت علت و معلول بسیار خوب عمل می‌کنند: اگر به دکمه اسباب بازی فشار دهند، آهنگ می‌خواند. زمانی که کودکان بفهمند که یک رفتار خاص، عکس‌العملی خاص دارد، برای سرگرمی خود آن را انجام می‌دهند. نگران نباشید آنها در نهایت خسته می‌شوند و رهایش می‌کنند. 

 

  1. سرفه الکی 

کودکان زمانی که می‌بینند والدین‌شان هنگام سرفه کردن نگران آنها می‌شوند، برای جلب توجه گاهی الکی سرفه می‌کنند.   

 

  1. شب بیداری 

ترس‌های شبانه  دلایل بسیاری برای شب بیداری‌های او وجود دارد و او آنقدر با این مسائل درگیر می‌شود تا به خواب رود.

 

  1. گاز گرفتن 

گاز گرفتن میان کودکان رایج است و طبیعی است که آنها قبل از آن که قادر به حرف زدن باشند، برای نشان دادن عصبانیت و خشم خود این گونه رفتار می کنند.

 

  1. بیزاری ناگهانی 

کودک شما همیشه حمام رفتن را دوست داشت تا این که یک روز بدون هیچ دلیلی از آن بیزار می‌شود. این بیزاری ناگهانی ممکن است در مورد غذا یا بازی نیز اتفاق افتد که می‌تواند دلایل متفاوتی چون تجربه‌ای ناخوشایند مانند افتادن در حمام باشد. برای از بین بردن این وضعیت کمی صبر کنید.

 

  1. دراوردن لباس

بعضی از کودکان نمی‌توانند لباس خود را تحمل کنند.  

 

  1. بازی کردن با هر چیزی 

کودکان دوست دارند با هر چیزی بازی کنند . زیرا آنها کنجکاو هستند. بنابراین اگر یک روز به حمام رفتید و دیدید که کودکتان با لیف خود بازی می‌کند، نگران نشوید. این رفتار کاملا طبیعی است.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

اعتیاد به گوشی در کودکان

اعتیاد به گوشی در کودکان 

 

راهکارهای پیشنهادی

  • اینترنت، شبکه های اجتماعی مختلف، سایت های گوناگون و... امروزه جزئی از زندگی ما و فرزندان مان هستند و نمی توانیم آنها را حذف کنیم. بنابراین نمی توانیم فرزندان مان را محدود کنیم و گمان ببریم که با خارج کردن این ابزارها از دسترس آنها مانند نخریدن گوشی موبایل یا تبلت و... می توانیم این مشکل را حل کنیم.

  • اعتماد به نوجوانان و دادن آزادی عمل در چارچوب قوانینی قرار دهید که موجب زیان به آینده فرزندتان نشود. یعنی در چهارچوب و با رعایت اصولی او بتواند به راحتی از موبایل خود استفاده کند، در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشد. قبل از اینکه برای فرزند شما مشکلی به وجود بیاید یا او کاری بکند که نگرانی شما را تحریک کند دلیلی ندارد که جلوی آزادی او را بگیرید.

  • آموزش را جدی بگیرید. والدین ابتدا باید خودشان تحت آموزش قرار بگیرند. برخی از خانواده ها هنوز با شیوه های تربیتی منسوخ شده با فرزندان خود رفتار می کنند. از طرفی برای بچه ها نیز بهترین ابزار دور نگه داشتن آنها از خطرات و آسیب ها آگاهی بخشی به آنهاست، به همین دلیل نیاز به آموزش مهارت های زندگی هم برای والدین و هم برای بچه ها بسیار احساس می شود.

  • نوجوانان به دلیل اینکه خواستار جلب توجه هستند، سعی می کنند این نیاز را از طریق شبکه های اجتماعی برطرف کنند. پس یک نیاز اساسی در اینجا وجود دارد که چون به درستی به آن پاسخ داده نشده است و به شکل یک ناهنجاری بروز می کند. یکی از دلایل اساسی این موضوع این است که تعامل بین والدین و نوجوان کم شده است. اگر با توجه به سن و نیازهای فرزندمان برای او وقت صرف کنیم، در کنارش حضور داشته باشیم و به نیازهایش توجه کنیم این اتفاق نمی افتد. اگر در مورد رفتار خودمان با نوجوان صادق باشیم، شاید اعتراف کنیم که در طول روز جز اینکه بگوییم گوشی موبایلت را کنار بگذار... یا برو درست را بخوان تعامل دیگری با او نداریم.

  • آگاهی والدین از فضاهای موجود و استفاده از الگوهای مناسب برای استفاده از این ابزارها میتواند مفید باشد و باید خودشان بدانند که در این فضا چه اتفاقاتی می افتد و باید بتوانند خودشان با این ابزارها کار کنند تا اولا فرزندان الگویی از استفاده درست از این ابزار داشته باشند و از طرفی نیز پدر و مادر از فعالیت فرزند خود یا آسیب ها و خطرات احتمالی آگاه باشد. با آشنایی نزدیک با این فضا می توانید گزینه هایی را که برای بچه ها بی خطر و حتی مفید هستند، به آنها معرفی کنید. مثل گروه هایی که به علایق او مربوط می شود و فعالیت های سالم و جمعی در آنها صورت می گیرد یا مطالب مفید که حتی به پرورش استعدادها و خلاقیت آنها کمک کند. 

  • شبکه های اجتماعی نوعی از زندگی اجتماعی است. فرزند ما دوست دارد و نیاز دارد که در این اجتماع حضور داشته باشد، به او توجه شود و بتواند بخشی از نیازهای خود را از این طریق مطالبه کند. توجه به نوجوان و احساسات و نیازهای او و همین طور آموزش هایی که برای حضور در اجتماع به او می دهیم در این فضای مجازی هم می تواند مصداق داشته باشد. حریم شخصی و توانمندی ها حتما باید مورد توجه قرار بگیرد.

  • شرکت در کلاس ها و فعالیت های مختلف برای بچه ها بسیار خوب است تا هم اوقات فراغت شان را پر کنند و هم بیش از اندازه با موبایل شان و در فضای مجازی سرگرم نباشند. البته منظورمان کلاس های زبان و تقویتی و مانند اینها نیست! بلکه کلاس هایی که بتوانند انرژی شان را تخلیه کرده و به هیجانی که خواستار آن هستند، دست پیدا کنند. مانند کلاس های ورزشی، موسیقی، نقاشی و میتواند جایگزین مناسبی برای فضای مجازی باشد. 

  • فضای صمیمی در خانه ایجاد کنید. تخلیه انرژی از طریق بازی های خانوادگی، گپ و گفت و دورهمی یا فعالیت های جمعی که به صورت هفتگی انجام دهید می تواند ارتباط شما را با فرزندان تان مستحکم نگه دارد. فعالیت هایی مثل کوهنوردی هم روی اعتماد به نفس فرزند شما تاثیر گذار است و هم تعاملات میان والدین و فرزندان را افزایش می دهد.

  • برخی اوقات بهتر است والدین همجنس با نوجوان(پدر با پسر و یا مادر با دختر) به صورت اختصاصی وقت گذرانی کنند. یک برنامه سرگرمی مشترک، بیرون رفتن با هم و صحبت درباره مسائل مختلف که گاهی به شکل زنانه یا مردانه انجام شود. یعنی مادر با دختر نوجوان خود یا پدر با پسر خود تا شناخت فرزندشان نسبت به جنسیت خود، نیازها و احساسات کامل و درست باشد. از طرفی خوب است که در این خلوت ها درباره خاطرات خودمان از دوران نوجوانی مان، خواسته ها، عواطف و هیجاناتی که به دنبالش بودیم با فرزندان مان صحبت کنیم تا بفهمند که ما هم در آن زمان چقدر شبیه به آنها فکر می کردیم. این کار باعث نزدیکی و درک بیشتر حقایق خواهد شد.

 

منبع  

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 حقایق جالب در مورد مغز 

 

  1. بزرگ بودن مغز انسان

میانگین وزن مغز یک فرد بالغ 3/1 تا 4/1 کیلوگرم است. حدودا 80 درصد از محتوی جمجمه انسان را مغز فرا گرفته است و مابقی آن از میزان یکسانی خون و مایع نخاعی انباشته شده است به بیانی دیگر حجم مواد انباشته شده در جمجمه انسان با گنجایش بطری دو لیتری آب معدنی برابری می کند.

 

  1. رنقش چین خوردگی های مغز در هوش انسان

سطح مغز انسان از شیارهای عمیقی در هم پیچیده شده و از فرورفتگی ها (Sulci) و برآمدگی هایی (Gyri) تشکیل شده است. این سطح غشای مغزی خوانده شده و حدود 100 بیلیون نورون یا سلول عصبی در آن وجود دارد. این ساختار پیچیده به مغز امکان می دهد تا در فضایی کوچک بیشتر فشرده شده و در نتیجه قدرت پردازش آن افزایش پیدا کند.

 

  1. روند کوچک شدن مغز

مطالعات نشان می دهند مغز انسان از پنج هزار سال پیش تا کنون در حدود 150 سانتیمتر مکعب کوچکتر شده است که این میزان با 10 درصد از کل حجم مغز برابری می کند. تا کنون دلیلی برای این کاهش حجم مغز مشخص نشده اما برخی بر این باورند این کاهش حجم با افزایش کارایی مغز ارتباط داشته است. برخی دیگر بر این باورند که به دلیل عدم نیاز به فکهای مقاوم برای جویدن مواد غذایی سخت، جمجمه انسان کوچک تر شده است..

 

  1. انرژی خواربودن مغز انسان

 مغز که تنها دو درصد از وزن بدن را تشکیل می دهد در حدود 20 درصد از اکسیژن و 25 درصد از گلوکز خون را مصرف میکند. این میزان مصرف انرژی باعث بحث هایی درمیان دانشمندان شده تا دریابند چه ماده غذایی منجر به تکامل یافتن مغز بزرگ در انسان شده است. در ابتدا گوشت به عنوان عامل آغاز این تکامل انتخاب شد اما به دلیل غیر قابل اتکا بودن این منبع غذایی دانشمندان گیاهان غنی از انرژی را به عنوان ماده غذایی انتخاب کردند که باعث تکامل یافتن مغز انسان و بزرگ شدن آن شده است. تغییرات آب و هوایی، نیاز محیطی و رقابتهای اجتماعی از دیگر نظریه‌ها  برای توضیح بزرگ شدن مغز هستند.

 

  1. نورونها بیشترین سلولهای مغز

نورونها تنها 10 درصد از مغز انسان را تشکیل می دهند. بقیه سلولهای مغزی که بیش از نیمی از وزن مغز را به خود اختصاص داده اند سلولهای Glia نام دارند. در گذشته عصب شناسان معتقد بودند این سلولها برای در کنار هم نگاه داشتن نورونها در مغز قرار دارند اما مطالعات جدید نشان داده اند که نقش این سلولها محافظت و ایجاد ایمنی برای رشد و عملکرد سیناپسها میباشد.

 

  1. مغز باشگاهی خصوصی

ساختاری از سلولها در سیستم خونی مغز که دیواره خونی- مغزی نام دارد که تنها به چند مولکول اجازه ورود به بخش اصلی سیستم عصبی یعنی مغز را می دهد. مویرگهایی که تغذیه مغز را به عهده دارند در کنار سلولهایی که به یکدیگر چسبیده‌اند از ورود مولکولهای بزرگ جلوگیری می کنند، البته تنها پروتئینهای ویژه ای اجازه دارند موادغذایی و مواد دیگر مورد نیاز مغز را به داخل ببرند. این دیواره باوجود مراقبت از مغز می تواند از ورود داروهای حیاتی به مغز نیز جلوگیری کنند. تنها راهی که تا کنون توانسته است ورود داروها از میان این مانع مغزی امکان پذیر سازد فناوری نانو بوده است. در مطالعاتی که در سال 2009 در رابطه با درمان سرطان انجام گرفته بود دانشمندان توانستند نانوذرات ویژه ای را از میان این دیواره عبور داده و به دیواره تومورهای سرطانی اتصال دهند. داروهای شیمیایی همراه با فناوری نانو در آینده‌ای نزدیک درمان کننده تومورهای مغزی خواهند بود.

 

  1. شکل اولیه مغز

پایه های مغز در اولین روزهای شکل گیری جنین بنا گذاشته می شوند. سه هفته پس از شکل گرفتن جنین لایه ای از سلولهای بنیادین که صفحه عصبی نام دارد شکل گرفته و به لوله ای عصبی تبدیل می شود. این نسج در واقع سیستم مرکزی عصبی را به وجود می آورد. لوله عصبی از ابتدایی ترین مراحل رشد جنین شکل گرفته و از دیگر بخشها متمایز می شود و شکل گیری نورونها و دیگر سلولها نیز از سه ماهه دوم آغاز خواهد شد. چین خوردگی های مغز بسیار دیر آغاز می شود و در 24 هفتگی تعداد بسیار کمی از این چین خوردگی ها بر روی سطح مغز دیده می شود.

 

  1. تکامل نیافته بودن مغز

نقطه اوج رشد ماده خاکستری مغز به دوران بلوغ انسان متعلق است و در دوران نوجوانی و با گسترش بخشهای قدامی مغز که با قضاوت و تصمیم گیری در ارتباط هستند تکامل بیشتری پیدا خواهند کرد. مطالعات نشان داده اند بخشهایی که با عملکرد چندگانه انسان در ارتباط است تا 16 یا 17 سالگی به طور کامل تکمیل نمی شوند و بسیاری از دیگر توانایی های مغز تا 20 سالگی به تکامل می رسند.

 

  1. تغییر همیشگی در مغز

دانشمندان دریافته‌اند که مغز در شرایط مختلف توانایی تشکیل دادن نورونهای جدید را دارد و مغز می تواند در دوران بزرگسالی نیز اتصالات جدید نورونی بسازد. همچنین تحقیقات بر روی مدیتیشن نشان داده است با تمرین شدید مغز میتوان ساختار و عملکرد مغز را تغییر داد.

 

  1. یکسان بودن تقریبی مغز زنان و مردان

درست است که هورمونهای زنان و مردان بر روی گسترش مغز تاثیرات متفاوتی دارد و تا کنون تفاوتهایی در زمینه شیوه های احساس درد، تصمیم گیری های اجتماعی و کنار آمدن با فشارهای روحی میان زنان و مردان کشف شده است اما در واقع بیشترین بخش مغز و قدرت مغزی زنان و مردان با یکدیگر یکسان اند. مطالعاتی که در زمینه تفاوتهای جنسیتی انجام گرفته نشان می دهند 78 درصد از تفاوتهای جنسیتی گزارش شده نزدیک به صفر یا بسیار کوچک بوده اند. همچنین این مطالعات شایعات موجود در رابطه با توانایی های مختلف جنسیتهای متفاوت را رد کرده است.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

آغوز

 آغوز

 

 

آغوز غنی از سلول های فعال ایمنولوژیکی، آنتی بادی ها و سایر پروتئین های حفاظتی است.
آغوز علاوه بر اینکه به‌ عنوان اولین واکسیناسیون نوزاد عمل می کند، او را در برابر بسیاری از عفونت‌ها حفاظت می‌نماید و به تنظیم سیستم ایمنی در حال تکامل بدن نوزاد کمک می کند و حاوی فاکتورهای رشد است که به تکامل و عملکرد موثر روده نوزاد کمک می‌کند و ورود میکرو ارگانیسم ها و آلرژن ها را به بدن نوزاد مشکل‌تر می کند. آغوز به مقدار کم که مناسب با نیاز نوزاد است ترشح می شود وعمل دفع را در نوزاد تحریک می‌کند به‌طوری که مکونیوم سریع از روده خارج می شود که این عمل به خروج موادی که سبب زردی نوزاد می شوند کمک نموده و لذا احتمال زرد شدن نوزادان را کاهش می دهد.

نکته: آغوز سرشار از ویتامین A است که علاوه بر حفاظت از چشم ها به کاهش عفونت ها کمک می کند.

بدن مادر به گرم نگهداشتن مطلوب نوزاد کمک می کند که بویژه برای نوزادان کوچک و کم وزن هنگام تولد اهمیت دارد. همچنین نوزاد استرس کمتری دارد، آرام تر است و تنفس و ضربان قلب او پایدارتر است.
نوزاد ابتدا در معرض باکتری های بدن مادر که اکثرا برای او مضر نیستند قرار می گیرد و با عوامل ایمنی موجود در شیر مادر حفاظت می شود، باکتری های بدن مادر جایگزین باکتری های روده و پوست نوزاد شده و با باکتری های مضرتر کارکنان بهداشتی و محیط رقابت می کند و لذا از بروز عفونت های ناشی از آنها پیشگیری می کند.
لمس کردن، به دهان گرفتن و مکیدن پستان، ترشح اکسی توسین را در مادر تحریک می‌نماید که ضمن اینکه جریان یافتن شیر از پستان و ترشح سایر هورمون هایی که موجب احساس آرامش و راحتی مادر می شوند را تحریک می‌کند، سبب انقباض رحم می شود که این امر به خروج جفت و کاهش خونریزی پس از زایمان کمک می کند.
تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و تغذیه اولیه با آغوز با کاهش مرگ و میر در ماه اول عمر ارتباط دارد، همچنین با افزایش تغذیه انحصاری با شیر مادر و افزایش طول مدت تغذیه با شیر مادر در ماه های بعدی نیز ارتباط دارد .

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 اختلالات  شنوایی در اطفال : 

 

 

بطور متوسط سالانه 6000 نوزاد مبتلا به کم شنوایی در کشور متولد می شوند. علل متفاوتی سبب بروز این مشکل درنوزادان می شود. از جمله علل قبل از تولد (توارث و ازدواج های فامیلی ، ابتلا مادر به بیماریهای عفونی، مصرف خود سرانه دارو و ضربه به مادر  و ....)و یا علل حین وبعد از تولد (زردی شدید ، عفونت مکرر،  تب  و تشنج و ضربه به سر و ...) . لذا با توجه به تنوع علل ناشنوایی ضروری است همه نوزادان تحت بررسی شنوایی قرار گیرند تا در صورت وجود مشکل هر چه سریعتر اقدامات درمانی و توانبخشی لازم انجام گیرد.

 

واکنش نوزادان سالم هنگام شنیدن صدا:

Ø       از بدو تولد تا یک ماهگی در مقابل صداهای بلند چشم هایشان گشاد شده و یکه می خورند و چشمک می زنند.

Ø       از 1 تا 4 ماهگی در هنگام شنیدن اصوات ساکت می شوند و با چشم به کسی که صحبت می کند نگاه می کنند.

Ø       از 4 تا 8ماهگی سر را به طرف منبع صدا برمی گردانند ،از شعر ها و آهنگ های ساده لذت می برند.

Ø      تا 12 ماهگی اگر به اسم خودش صدا بزنید بر می گردد.

 

  اهمیت ارزیابی شنوایی قبل از یک ماهگی :

ضرورت تشخیص زود هنگام کم شنوایی در نوزادان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.زیرا که در سه سال اول زندگی جهت رشد گفتار و زبان ، اهمیت ویژه ای دارد.پس لازم است هر چه سریعتر کم شنوایی و میزان آن تشخیص داده شود و اقدامات مناسب انجام گیرد تا از مشکلات و عوارض زیر جلوگیری شود.:

  • مشکل در یاد گیری زبان

  • ایجاد مشکل در یادگیری خواندن و نوشتن و افت تحصیلی

  • ایجاد مشکل در برقراری ارتباط با دیگران

  • ایجاد مشکلات رفتاری مانند: اضطراب ،گوشه گیری ،زود رنجی ،پرخاشگری ،بزهکاری

هدف از شنوایی سنجی ،بررسی وضعیت شنوایی همه نوزادان در بدو تولد و کشف نوزادان کم شنوا قبل از 3 ماهگی و ارائه خدمات درمانی و توانبخشی قبل از 6 ماهگی است. آزمون هایی که جهت بررسی وضعیت شنوایی نوزاد شما انجام می شود بسیار ساده ، بی خطر و بدن درد بوده و در هنگام خواب نوزاد اجرا می شود . نتیجه آزمون غربالگری ،وضعیت شنوایی نوزاد شما را در زمان آزمایش نشان می دهد و چون تعدادی از کم شنوایی ها دیر رس و ثانویه و یا متعاقب حوادث و بیماری هاست توجه: پی گیری روند رشد گفتار و زبان و در واقع پیگیری روند تشخیص و درمان و توانبخشی است.

نوزادان بعد از ترخیص از بخش بایستی تحت شنوایی سنجی قرار گیرند بعضی از نوزادان بعد از اولین تست شنوایی سنجی ممکن است در هفته دوم هم تحت معاینه باشند و این بدان معنا نیست که نوزاد شما ناشنوا است بلکه بدین خاطر است که اولین تست نتوانسته به طور واضح و مطمئن بگوید که مشکل شنوایی وجود دارد یا نه . در صورت وجود مشکل اگر نوزاد به شنوایی سنجی های بعدی نیاز داشت شما باید آن را پی گیری کنید چون شنوایی خوب جهت رشد و مهارت های گفتاری نوزاد لازم است. . همچنین لازم است در مورد شیر خواران پر خطر بویژه نوزادان نارس در فاصله بین سال اول و دوم زندگی شنوایی سنجی مجددا صورت گیرد.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 علت ادرار نکردن نوزاد، ماه اول

 

نوزادان در اولین ۲۴ ساعت زندگی شان تنها یک بار ادرار می کنند، اما بعد از گذشت یک هفته، تکرر ادرار تازه وارد به ۸ تا۱۰ مرتبه هم خواهد رسید. البته دکتر مدنی می گوید:« نوزادان ۱۸تا۲۰ بار در روز هم ادرار می کنند.» ادرار یکی از مهم ترین دفعیات بدن است که ویژگی های آن نکات مهمی را درباره سلامت عمومی بدن نشان می دهد. به عنوان مثال رنگ ادرار، بوی ادرار و تکررش می تواند نشان دهد کودک  چه مشکلات احتمالی دارد. ما بهترین و معتبرترین پایگاه های سلامت کودک را جست وجو کردیم و البته سراغ دکتر عباس مدنی، متخصص کودکان و فلوشیپ فوق تخصصی بیماری های کلیوی رفتیم تا اطلاعات بیشتری درباره ادرار بچه ها دریافت کنیم.

● روز های اول
خیس شدن کهنه های پارچه ای راحت تر تشخیص داده می شود، اما اگر از پوشک برای فرزندتان استفاده می کنید، تشخیص این که آن را خیس کرده یا نه کمی سخت است. برای این که از ادرار فرزندتان با خبر شوید، دستمال کاغذی تمیزی را روی پوشک قرار دهید تا هر وقت خیس شد، پوشک را عوض کنید. گاهی والدین هنگام تعویض پوشک فرزندشان از رنگ ادرار او وحشت می کنند. در روزهای ابتدای تولد ممکن است رنگ ادرار نارنجی باشد و شبیه ادرار خونی به نظر برسد، اما باید بدانید نارنجی شدن ادرار، ناشی از تجزیه بیلی روبین و نشانه نیاز فرزندتان به مایعات بیشتر است. دکتر مدنی می گوید: « ادرار بیشتر نوزادان در روزهای ابتدای تولد روشن است اما گاهی به دلیل این که مایعات کمی به بدن نوزاد می رسد، ادرار نارنجی دیده می شود.» با افزایش وعده های شیر فرزندتان باید به تدریج طی ۵ روز تکرر ادرارش را به هر ۴ ساعت یک بار برساند. در غیر این صورت با متخصص اطفال مشورت کنید.

● قطره های روزهای اول
روز اول: پوشک یک بار خیس می شود آن هم به رنگ نارنجی مایل به قرمز.
روز دوم: پوشک ۲ بار خیس می شود و نارنجی روشن می شود.
روز سوم: انتظار ۳ بار ادرار نارنجی مایل به زرد را داشته باشید.
روز چهارم: نوزاد ۴ بار ادرار به رنگ زرد روشن دارد.
روز پنجم: در این روز فرزندتان ۶ تا ۸ بار ادرار به رنگ لیمویی روشن دارد.

نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند، مدفوعی روشن و به رنگ زرد مایل به قهوه ای دارند. به دلیل وجود باقی مانده های شیر خشک، بافت مدفوع به نظر حجیم تر از مدفوع نوزادی است که با شیر مادر تغذیه شده است. دلیل این تفاوت هم به هضم نشدن برخی ترکیبات شیر خشک در بدن شیرخوار مربوط می شود

● کریستال هایی در ادرار نوزاد
ممکن است هنگام تعویض پوشک نوزاد، روی سطح پوشک کریستا ل هایی را مشاهده کنید. نگران نباشید، دیدن کریستال در ادرار نوزادان مسئله ای عادی است، اما بهتر است فرزندتان توسط متخصص اطفال معاینه شود.

● رنگ کریستال ها
معمولا رنگ کریستال ها شدت بیماری کودک را نشان می دهد. کریستال های روشن مربوط به خود پوشک هستند. این کریستال ها به منظور جذب بیشتر پوشک در آن قرار دارند، اما گاهی به سطح پوشک می آیند. کریستال های نارنجی یا صورتی معمولا متشکل از نمک های کلسیم و اوره هستند و از ادرار نوزاد به پوشک راه می یابند. این حالت در میان پزشکان به «لکه های خشتی» معروف است و نشان می دهد بدن کودک کم آب شده است.بچه هایی که از شیرمادرشان تغذیه می کنند در روزهای ابتدای تولدشان در اصل «شیرماک» می خورند؛ شیر ماک ماده ای مغذی است که بدن مادر ۳ تا ۵ روز پس از زایمان آن را می سازد و ترشح می کند

● سهمیه شیرم کم است
کریستال های نارنجی اورات در نوزادان بزرگتر، نشان دهنده نرسیدن مقدار کافی شیر به بدن اوست. این حالت زمانی ایجاد می شود که مادر شیر کافی ندارد یا نوزاد نمی تواند درست سینه مادرش را بمکد و شیر کافی بخورد. در این حالت فرزندتان را نزد متخصص اطفال ببرید. او نوزادتان را وزن می کند و به شما می گوید خوب وزن می گیرد یا نه. اگر از الگوی رشدش جا مانده بود، متخصص اطفال برایش شیر خشک مخصوص تجویز می کند و تا زمانی که نتواند خودش را با شیر شما سیر کند باید از این شیر خشک هم میل کند تا به وزن مناسب برسد.

● نوزادان چند روزه
لکه های خشتی در نوزادانی که تنها چند روز از تولدشان گذشته، بسیار شایع است اما چندان جدی نیست. بچه هایی که از شیرمادرشان تغذیه می کنند در روزهای ابتدای تولدشان در اصل «شیرماک» می خورند؛ شیر ماک ماده ای مغذی است که بدن مادر ۳ تا ۵ روز پس از زایمان آن را می سازد و ترشح می کند. از آنجا که مقدار شیرماک خیلی ناچیز است، بدن نوزادان چند روزه معمولا کم آب می شود. کم آبی بدن نوزاد مسئله ای جدی نیست زیرا به زودی شیر می خورد و مقادیر کافی آب به بدنش می رسد، اما وجود لکه های خشتی در ادرار نوزادان بزرگتر می تواند به علت سوتغذیه باشد.

● شماره ۲ چه شکلی است؟
دکتر مدنی می گوید: « خوش تان بیاید یا نه، ویژگی های مدفوع کودک اطلاعات زیادی را درباره وضعیت داخلی او در اختیار والدین قرار می دهد، البته تمام این ویژگی ها به سن کودک و تغذیه او بستگی دارد.»

● نوزاد که فقط شیر می خورد پس چرا مدفوع دارد؟
درست در اولین روزهای تولد، ماده ای به نام «مکونیوم» از بدن نوزاد دفع می شود که چسبناک و سبز مایل به قهوه ای است. این ماده در طول دوران بارداری در روده های فرزندتان از مایع صفراوی، مخاط، سلول های دیواره روده بزرگ، ترشحات و مایع آمنیوتیک ( مایع محافظ اطراف جنین) ساخته می شود. اگر چه خروج این ماده به دلیل آن که شبیه مدفوع عادی نیست و راحت پاک نمی شود، کمی پدرمادرها را نگران می کند، اما وجود آن دلیل بر سلامت روده نوزاد است. یکی دو روز که از تولد گذشت و برنامه تغذیه ای کودک کامل و اضافات مکونیوم از بدن خارج شد، مدفوع به رنگ سبزمایل به قهوه ای درآمده و شل و دانه و دانه می شود.

● مدفوع کودکی که شیر مادر می خورد
شیرماک درست مانند یک ملین عمل می کند و باعث خروج مکونیوم از بدن طفل می شود. بعد از ۳ ۲ روز شیر دادن به طفل، مدفوع کودک به رنگ زرد یا خردلی روشن درمی آید، بوی شیرینی دارد، شل اما منسجم است ( نه مثل حالت اسهال آبکی)، گاهی دانه دانه است و در بعضی بچه ها یک دست و منحنی. در هفته های اول تولد ممکن است شیرخوار حین یا بعد از شیر خوردن مدفوع کند، اما به مرور مطابق برنامه مشخصی عمل دفع را انجام می دهد. به طوری که دفع مدفوعش در طول روز در زمان های مشخصی صورت می گیرد. اما با به وجود آمدن تغییراتی در زندگی کودک، برنامه دفعش هم عوض می شود. مثلا وقتی نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد می کند، یا وقتی مریض شود و کمتر غذا می خورد.

● مدفوع چند بار در روز؟
تکرر دفع، به نوع شیری که کودک می خورد و این که غذاهای جامد را شروع کرده یا نه برمی گردد. مثلا کودکانی که از شیر مادر تغذیه می شوند ممکن است روزی ۳ تا ۴ بار مدفوع کنند، اما اگر نوزاد این میزان دفع ندارد، نباید نگران شوید. مگر این که ماده دفعی خیلی سفت یا خیلی شل باشد. اگر کودک شیر خشک می خورد باید هر روز دفع مدفوع داشته باشد تا دچار یبوست نشود.

● از شیر گرفتن فرزند تاثیری بر مدفوعش دارد؟
اگر می خواهید فرزندتان را از شیر بگیرید باید این کار را به تدریج و دست کم طی ۲ هفته انجام دهید تا دستگاه گوارش کودک با شیر خشک تطبیق یابد و طفل ناگهان دچار یبوست نشود. به علاوه از شیر گرفتن ناگهانی سبب درد و تورم در سینه های شما هم می شود.

● مدفوع بچه هایی که شیر خشک می خورند
نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند، مدفوعی روشن و به رنگ زرد مایل به قهوه ای دارند. به دلیل وجود باقی مانده های شیر خشک، بافت مدفوع به نظر حجیم تر از مدفوع نوزادی است که با شیر مادر تغذیه شده است.دلیل این تفاوت هم به هضم نشدن برخی ترکیبات شیر خشک در بدن شیرخوار مربوط می شود. پس باز هم به این نکته می رسیم که شیر مادر به مراتب سالم تر است و کاملا در بدن طفل هضم و جذب می شود. مدفوع شیرخواری که از شیر خشک تغذیه شده باشد بوی بسیار بدی دارد و از مدفوع یک بزرگسال به مراتب بدبوتر است. اگر فرزندتان از شیرخشک تغذیه می کند، باید روزی یک بار دفع مدفوع داشته باشد تا احساس راحتی کند. در غیر این صورت به یبوست مبتلا می شود.بنابراین اگر به فرزندتان شیر خشک می دهید و روزی یک بار مدفوع نمی کند حتما مسئله را با متخصص اطفال درمیان بگذارید.

● خوردن غذاهای جامد
مهم ترین تغییری که در مدفوع کودک ایجاد می شود زمانی است که غذاهای جامد را شروع می کند. در این حالت دیگر مدفوع کودک به سادگی و بی بویی دورانی که فقط شیر می خورد، نیست. از این به بعد، تمام غذاهایی که کودک خورده بعد از هضم و جذب از بدن خارج می شوند. اگر به فرزندتان هویج پخته بدهید، مدفوع بعدی اش به نارنجی می زند؛ اگر پوره ای از مواد غذایی مختلف به او بدهید، مدفوعی تیره و بودارتر خواهد داشت. همین طور که خوراکی های جدیدتر را به او معرفی می کنید، ویژگی های جالبی را در مدفوعش می بینید. مثلا اگر به او زرشک، کشمش یا حبوبات بدهید تا زمانی که دستگاه گوارشش تکامل یافته تر شود و بتواند این مواد را هضم کند آنها را به صورت کامل در مدفوعش می بینید. البته معلوم است که چنین مواردی در سنین کم مطلقا توصیه نمی شود.

● موارد غیر طبیعی
۱) اسهال: دراین حالت مدفوع شل و آبکی است، گاهی حجم و تکررش بیشتر می شود و ممکن است ناگهان از بدن کودک بیرون بزند. اگر کودک از شیر مادر تغذیه شود، احتمال ابتلایش به اسهال به مراتب کمتر است چرا که شیرمادر فعالیت میکروب های عامل اسهال را در بدن مهار می کند. کودکانی که از شیر خشک تغذیه می شوند راحت تر در معرض عفونت اسهالی قرار می گیرند. به همین دلیل است که همیشه می گوییم تمام لوازم طفل را ضدعفونی کنید و قبل از هر بار غذا دادن به کودک دست های تان را خوب با آب و صابون بشویید.

علل اسهال: عفونت های گوارشی، خوراندن مقدار زیادی آب میوه یا میوه، دندان در آوردن، دارویی که کودک مصرف می کند و حساسیت به برخی خوراکی ها.اسهال باید خود به خود طی ۲۴ ساعت بهبود یابد، در غیر این صورت باید فرزندتان را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.

۲) یبوست: کودکی که یبوست دارد هنگام دفع مدفوع زور می زند و قرمز می شود. از دیگر علائم می توان به مشکل در دفع مدفوع (مدفوع به صورت تکه های کوچک خارج می شود)، درد شکمی، تحریک پذیری، وجود رگه های خون در مدفوع ( به دلیل خراشیدگی هایی که در اثر زور زدن و عبور مدفوع درپوست مقعد پدید آمده کمی خون به مدفوع می ریزد) اشاره کرد.اطفالی که از شیر مادر تغذیه می شوند معمولا یبوست نمی گیرند زیرا شیر مادر تمامی مواد روان کننده را دارد. اگر در مدفوع فرزندتان خون دیدید، برای اطمینان بیشتر نزد متخصص بروید تا احتمال مشکلات دیگر را برای فرزندتان رد کند. پزشکان توصیه می کنند هنگام یبوست کودک، مایعات و خوراکی های فیبردار بیشتری به او بدهید.

۳) مدفوع سبز: اگر مدفوع کودک سبز و کف مانند است، احتمالا لاکتوز( قند شیر) بیش از حد به بدنش می رسد و این به این معناست که باید با فواصل کوتاهی به او شیر دهید. این حالت می تواند به دلیل کم غذا دادن یا زیاد غذا دادن به بچه یاحتی انگل های گوارشی هم باشد.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 مشکلات رفتاری بچه ها را جدی بگیرد!

 

 

 در بسیاری از مواقع والدین عادت‌های بد جزئی بچه‌ها را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند این عادت‌ها با بالا رفتن سنشان از بین می‌رود. در حالی که بسیاری از همین رفتار‌های جزئی در صورت عدم مقابله و واکنش به‌موقع و درست والدین، در سنین بالاتر به مشکلات بزرگ رفتاری منجر خواهند شد. در قسمت اول این گزارش با 3 مشکل جزئی بچه‌ها و راهکار‌های حل آنها آشنا شدید، بنابر‌این در این قسمت از گزارش  3 مشکل جزئی دیگر بچه‌ها می خوانید . 

یاری کنید کودک عادت بد را ترک و عادت صحیح را یاد بگیرد :
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: قطعا دیدن فرزندتان در یک فیلم دی‌وی‌دی در حالی که خوراکی‌اش را خودش بر می‌دارد یا آن را خراب می‌کند، راحت است، اما اجازه دادن به او برای کنترل فعالیت‌هایی که در واقع شما باید آنها را مدیریت کنید، پیروی کردن از قوانین را به آنها یاد نمی‌‌دهد. ممکن است بانمک باشد که بچه دو ساله‌تان در کنار کابینت راه می‌رود تا شیرینی بردارد،‌اما فقط صبر کنید او 8 ساله شود و بدون پرسیدن از شما به خانه دوستش که چند خیابان آن طرف تر است برود.
چطور این رفتار را متوقف کنیم: چند قانون کوچک وضع کنید و اغلب درباره آنها با کودکتان صحبت کنید (شما باید به او بگویید: تو باید برای شیرینی برداشتن اجازه بگیری،‌چون این یک قانون است). برای مثال اگر کودکتان بدون اجازه تلویزیون را روشن کرد، از او بخواهید ‌آن را خاموش کند و به او بگویید:‌تو باید قبل از روشن کردن تلویزیون از من اجازه بگیری. بلند گفتن این قوانین باعث می‌شود تا کودکتان عمیقا آنها را بفهمد. 

یک حالت ویژه داشته باشید
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: ممکن است در ذهنتان هم نگنجد که کودکتان پشت چشم نازک کند یا حالت صدایش مغرورانه باشد در صورتی که تنها یک بچه است. اما اغلب این نوع رفتار‌ها زمانی آغاز می‌شوند که کودکان خردسال می‌خواهند ادای بچه‌های بزرگتر را در بیاورند تا عکس‌العمل والدین‌شان را ببینند. خیلی از والدین این رفتار‌ها را نادیده می‌گیرند و فکر می‌کنند این مرحله گذرا و موقتی است. اما اگر با آن مقابله نکنید،اما ممکن است تا به خودتان بیایید یک دانش‌آموز کلاس سوم بی‌ادب دارید که هر ساعت را برایتان سخت می‌کند، همراه با دوستانش است و جواب معلم‌ها و بچه‌های بزرگتر از خود را می‌دهد.
چگونه با این رفتار مقابله کنیم: فرزندتان را از رفتارش مطلع کنید. برای مثال به او بگویید: وقتی تو پشت چشم نازک می‌کنی یا این که چشم‌غره می‌روی، به این معنی است که از چیزی که می‌گویم خوشت نمی‌آید. این ایده باعث نمی‌شود فرزندتان احساس بدی پیدا کند اما به او نشان می‌دهد که صدا و نگاهش چه حالتی دارد. اگر این رفتار ادامه پیدا کند، شما می‌توانید جر و بحث را تمام کنید و دور شوید. بگویید: وقتی تو این‌طوری صحبت می‌کنی، گوش‌های من نمی‌شوند. 

اغراق کردن در حقایق
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: ممکن است چیز عجیب و غریبی به نظر نرسد که کودکتان بگوید تختش را خودش مرتب کرده درحالی که تنها روتختی را مرتب کرده، یا حتی وقتی که به دوستش می‌گوید به یک مسافرت خارج از کشور رفته در حالی که او در عمرش سوار هواپیما نشده است،‌اما این خیلی مهم است که با هر نوع بی‌صداقتی او مقابله کنید.
اگر کودکتان بفهمد که دروغ گفتن راه آسانی برای بهتر به نظر رسیدن او است، دیگر به‌طور اتوماتیک‌وار این کار را انجام می‌دهد؛ برای جلوگیری از کار‌هایی که نمی‌خواهد انجام دهد یا پیشگیری از به دردسر افتادن برای کاری که انجام داده است.
چطور این رفتار را متوقف کنیم؟ وقتی فرزندتان دروغ می‌گوید، با او بنشینید و حقیقت را به او بگویید. به این صورت که: «خیلی جالب می‌شود که به مسافرت خارجی برویم و شاید روزی بتوانیم برویم اما تو نباید به دوستت بگویی که به آنجا رفته‌ای وقتی واقعا آنجا نبودی. اجازه دهید بفهمد اگر همیشه راستش را نگوید مردم دیگر حرفش را باور نخواهند کرد. انگیزه‌اش را برای دروغ گفتن پیدا کنید و مطمئن شوید که به هدفش نرسد. برای مثال اگر او گفت دندان‌هایش را مسواک زده در حالی که این کار را انجام نداده است،‌ وادارش کنید برگردد و آنها را مسواک بزند.

 

منبع

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 مشکلات رفتاری بچه ها را جدی بگیرد!

 

 

 در بسیاری از مواقع والدین عادت‌های بد جزئی بچه‌ها را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند این عادت‌ها با بالا رفتن سنشان از بین می‌رود. در حالی که بسیاری از همین رفتار‌های جزئی در صورت عدم مقابله و واکنش به‌موقع و درست والدین، در سنین بالاتر به مشکلات بزرگ رفتاری منجر خواهند شد. در قسمت اول این گزارش با 3 مشکل جزئی بچه‌ها و راهکار‌های حل آنها آشنا شدید، بنابر‌این در این قسمت از گزارش  3 مشکل جزئی دیگر بچه‌ها می خوانید . 

یاری کنید کودک عادت بد را ترک و عادت صحیح را یاد بگیرد :
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: قطعا دیدن فرزندتان در یک فیلم دی‌وی‌دی در حالی که خوراکی‌اش را خودش بر می‌دارد یا آن را خراب می‌کند، راحت است، اما اجازه دادن به او برای کنترل فعالیت‌هایی که در واقع شما باید آنها را مدیریت کنید، پیروی کردن از قوانین را به آنها یاد نمی‌‌دهد. ممکن است بانمک باشد که بچه دو ساله‌تان در کنار کابینت راه می‌رود تا شیرینی بردارد،‌اما فقط صبر کنید او 8 ساله شود و بدون پرسیدن از شما به خانه دوستش که چند خیابان آن طرف تر است برود.
چطور این رفتار را متوقف کنیم: چند قانون کوچک وضع کنید و اغلب درباره آنها با کودکتان صحبت کنید (شما باید به او بگویید: تو باید برای شیرینی برداشتن اجازه بگیری،‌چون این یک قانون است). برای مثال اگر کودکتان بدون اجازه تلویزیون را روشن کرد، از او بخواهید ‌آن را خاموش کند و به او بگویید:‌تو باید قبل از روشن کردن تلویزیون از من اجازه بگیری. بلند گفتن این قوانین باعث می‌شود تا کودکتان عمیقا آنها را بفهمد.

 

یک حالت ویژه داشته باشید
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: ممکن است در ذهنتان هم نگنجد که کودکتان پشت چشم نازک کند یا حالت صدایش مغرورانه باشد در صورتی که تنها یک بچه است. اما اغلب این نوع رفتار‌ها زمانی آغاز می‌شوند که کودکان خردسال می‌خواهند ادای بچه‌های بزرگتر را در بیاورند تا عکس‌العمل والدین‌شان را ببینند. خیلی از والدین این رفتار‌ها را نادیده می‌گیرند و فکر می‌کنند این مرحله گذرا و موقتی است. اما اگر با آن مقابله نکنید،اما ممکن است تا به خودتان بیایید یک دانش‌آموز کلاس سوم بی‌ادب دارید که هر ساعت را برایتان سخت می‌کند، همراه با دوستانش است و جواب معلم‌ها و بچه‌های بزرگتر از خود را می‌دهد.
چگونه با این رفتار مقابله کنیم: فرزندتان را از رفتارش مطلع کنید. برای مثال به او بگویید: وقتی تو پشت چشم نازک می‌کنی یا این که چشم‌غره می‌روی، به این معنی است که از چیزی که می‌گویم خوشت نمی‌آید. این ایده باعث نمی‌شود فرزندتان احساس بدی پیدا کند اما به او نشان می‌دهد که صدا و نگاهش چه حالتی دارد. اگر این رفتار ادامه پیدا کند، شما می‌توانید جر و بحث را تمام کنید و دور شوید. بگویید: وقتی تو این‌طوری صحبت می‌کنی، گوش‌های من نمی‌شوند.

 

اغراق کردن در حقایق
چرا نباید از آن چشم‌پوشی کنید: ممکن است چیز عجیب و غریبی به نظر نرسد که کودکتان بگوید تختش را خودش مرتب کرده درحالی که تنها روتختی را مرتب کرده، یا حتی وقتی که به دوستش می‌گوید به یک مسافرت خارج از کشور رفته در حالی که او در عمرش سوار هواپیما نشده است،‌اما این خیلی مهم است که با هر نوع بی‌صداقتی او مقابله کنید.
اگر کودکتان بفهمد که دروغ گفتن راه آسانی برای بهتر به نظر رسیدن او است، دیگر به‌طور اتوماتیک‌وار این کار را انجام می‌دهد؛ برای جلوگیری از کار‌هایی که نمی‌خواهد انجام دهد یا پیشگیری از به دردسر افتادن برای کاری که انجام داده است.
چطور این رفتار را متوقف کنیم؟ وقتی فرزندتان دروغ می‌گوید، با او بنشینید و حقیقت را به او بگویید. به این صورت که: «خیلی جالب می‌شود که به مسافرت خارجی برویم و شاید روزی بتوانیم برویم اما تو نباید به دوستت بگویی که به آنجا رفته‌ای وقتی واقعا آنجا نبودی. اجازه دهید بفهمد اگر همیشه راستش را نگوید مردم دیگر حرفش را باور نخواهند کرد. انگیزه‌اش را برای دروغ گفتن پیدا کنید و مطمئن شوید که به هدفش نرسد. برای مثال اگر او گفت دندان‌هایش را مسواک زده در حالی که این کار را انجام نداده است،‌ وادارش کنید برگردد و آنها را مسواک بزند.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

 آب دادن به نوزاد را چه زمانی و چگونه اغاز کنیم؟

                         

معمولاً تا قبل از شش ماهگی به بچه‌های شیرخوار آب یا مواد غذایی دیگری داده نمی‌شود. یعنی باید شش ماه صبر کنید و بعد از آن به فرشته‌ی کوچکتان آب دهید.  تا این دوره، شیر برای رفع گرسنگی و تشنگی نوزاد کافی است.

ایا اب شیر برای نوزاد مناسب هست؟
هیچ وقت آب شهری به نوزاد ندهید زیرا کودک به ترکیبات آن حساس است. وجود مواد معدنی زیاد و یا ناکافی در آب شیر مثل کلسیم و منیزیم و یا املاحی مثل سدیم و پتاسیم می‌تواند به سلامت  شیرخوار آسیب برساند و او را مریض و ناخوش احوال کند. بدون شک در همه حال این امکان وجود دارد که آب شیر حاوی میکروب‌هایی باشد که کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان به راحتی با آن‌ها مقابله کند اما سیستم ایمنی  نورسیده هنوز آمادگی مبارزه با میکروب‌ها را ندارد.

اب راچگونه به نوزاد بدهیم؟
آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروب‌های آن تا حدی از بین برود و سپس به نوزاد خود بدهید تا از آن بنوشد. در این صورت خطری برای سلامت  شیرخوار نخواهد داشت. تا 12ماهگی تمام غذاها یا کمکی‌های نورسیده‌ها باید با آب جوش تهیه  شود. با دقت طرز آماده سازی غذای کمکی یا شیر خشک را از روی پاکت آن مطالعه کنید.یادتان باشد که آب به مقدار زیاد یا کم می‌تواند به سلامت کودک آسیب برساند. آب چشمه نیز باید جوشانده شود. آب جوشیده شده به مدت دو تا سه روز در یخچال و به مدت 24 ساعت در هوای محیط قابل نگهداری و استفاده است. توجه داشته باشید که جوشاندن آب به طور کلی تمام مواد شیمیایی و مواد معدنی آن را از بین نمی‌برد.اگر کودک تان شب‌ها از خواب بیدار می‌شود و شیر می‌خواهد به جای شیر او آب ندهید.

به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه
برخی از مواد معدنی موجود در آب نقش مهمی ایفا می‌کنند: به عنوان مثال کلسیم برای تشکیل و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است. پتاسیم و سدیم برای عضلات، منیزیم برای رساندن مواد معدنی به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین برای بهبود عملکرد عضلات لازم و ضروری است.متخصصان توصیه می‌کنند از دستگاه‌های تصفیه کننده‌ی آب برای تصفیه آب نورسیده‌هاکمتر استفاده کنید و بیشتر اب جوشانده شده به بدهید.

به خاطر اینکه به عنوان مثال تقطیر کننده‌ها میزان مواد معدنی آب را کاهش می‌دهند.

اگر آب شهری که در آن زندگی می‌کنید آب سالم و با کیفیتی است می‌توانید بعد از شش ماهگی به کوچولویتان آب شیر بدهید. در این صورت نیز اجازه دهید جلوی آب برود تا آب خنک شود و همچنین برخی از میکروب‌ها یا عناصر آسیب رسانی مانند سرب و غیره لوله‌ها خارج شود.

چه میزان اب به نوزاد بدهیم؟
* بعد از شش ماهگی به طور مرتب به کودک آب بدهید تا آب بدنش تامین شود.ممکنست  است که هر کودک به ازای هر کیلو گرم وزنش تاحدود 100 میلی لیتر معادل یک سوم فنجان آب درشبانه روز بنوشد.آب را به نوشیدنی‌های دیگری مثل آبمیوه‌ها الویت دهید.

* اگر کودک شب‌ها از خواب بیدار می‌شود به او آب دهید. به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه.

* در لیوان مخصوص بچه‌هایی که بزرگ‌تر هستند آب بدون قند بریزید و شب‌ها دم دستشان قرار دهید. این گونه زمانی که تشنه است و از خواب بیدار می‌شود لازم نیست شما را نیز بیدار کند.

* اگر کودک تب دارد یا هوا خیلی گرم است لازم است که به او آب بیشتری بدهیدتاتشنگی اش را برطرف کنید.

 

منبع 

  • Amir Hossein Adelpour
  • ۰
  • ۰

بهترین رفتار با کودک خجالتی چگونه است

 

قسمت خاکستری مغز افراد خجالتی فوق العاده فعال است که این قسمت از مغز واکنش های عاطفی بسیار دقیق را کنترل می کند. دقیقاً مانند عکس العمل های سریعی که افراد عادی در هنگام خطر از خود بروز می دهند و از آن می گریزند، افراد خجالتی نیز هنگام قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی احساس نگرانی می کنند.

 

کودک خجالتی


برای این که کودکان پیش دبستانی کم رو و خجالتی به تشویق زیادی نیاز دارند، لذا ترتیب دادن و هماهنگ کردن وقایع ساده ای مانند تعیین زمان مشخص بازی، آنها را بیشتر آماده می سازد. البته برای این که یک کودک خجالتی را بتوان از پوست خود بیرون آورد راه ساده ای وجود ندارد. «اگر شما به زور و اجبار او را وادار به این کار کنید، فرزندتان بیش از پیش در کارش پافشاری می کند.»اینک به معرفی چند روش می پردازیم که به کودکان خجالتی کمک می کند تا احساس راحتی بیشتری کنند:

  1.   مدرسه خوب و بزرگی انتخاب کنید: کودکان خجالتی در محیطی مناسب می توانند شکوفا شوند. سعی کنید مدرسه ای انتخاب کنید که نسبت معلم به دانش آموزان بیشتر از ۱ به ۲۰ نباشد. قبل از شروع کلاس ها فرزندتان را به مدت چند روز به مدرسه جدیدش ببرید، همچنین او می تواند معلم ها را از نزدیک ببیند و با محیط مدرسه آشنا شود. به معلمش بگویید که او خجالتی است و با کمک یکدیگر برنامه ای طراحی کنید تا فرزندتان احساس راحتی بیشتری کند. با آموزگار او در طی سال تحصیلی ارتباط نزدیک داشته باشید تا بدین وسیله بتوانید در حل مشکلاتش راحت تر برخورد کنید.

  2. به فرزندتان فرصت آمادگی دهید: اگر کودکتان بداند که در تمام موقعیت ها چه اتفاقی می افتد، نگرانی او کمترخواهد روز قبل از یک جشن تولد، شما او را شد . مثلاً چند به خانه دوستش ببرید تا با والدین او آشنا شده و همچنین از وقایعی که قرار است در این جشن اتفاق افتد آگاه شود. به نظر روانشناسان  بهتر است کودک را از یک هفته قبل برای انجام کاری یا تجربه جدیدی آماده ساخت. مثلاً اگر قرار است که فرزندتان را به دندان پزشکی ببرید یک هفته زودتر او را به مطب برده تا محیط آنجا را ببیند و احساس راحتی بیشتری کند.

  3. به حرف های او با صبر و حوصله گوش کنید: کودکتان را تشویق کنید تا در مورد آن چه که او از آن واهمه دارد صحبت کند و سعی کنید بدون این که نگرانی اش را فراموش کند برروی تجربیاتش تأکید کنید. باید بگویید: «بعضی اوقات من هم همین احساس را دارم.»

  4. در خانه با او تمرین کنید: بازی های مختلفی خارج از فعالیت های روزمره فرزندتان انجام دهید مانند ملاقات با یک شاگرد جدید در مدرسه. کارها و بازی هایی کنید تا او بتواند به طور یکسان همه موقعیت های اجتماعی را تجربه کند. به فرزندتان کمک کنید تا آن چه را که انجام می دهد، تجربه کند. مثلاً اگر کودک دیگری عروسکش را می خواهد با هم بازی کنند و یا اگر پسربچه ای سعی در گرفتن اسباب بازیش را دارد تا با همدیگر از آن وسیله استفاده کرده و لذت ببرند. به عقیده روانشناسان «تکرار بعضی از بازی ها و نقش ها کمک می کند تا فرزندتان کمتر احساس ترس و نگرانی کرده و راحت تر دوستی صمیمانه ای با دیگران داشته باشند.»

  5. بدبینی او را از بین ببرید. خجالتی بودن کودک معمولاً از الگوها و تفکرهای منفی که سبب بدبینی می شود نشأت می گیرد (مانند بچه ها مرا دوست ندارند) با تقویت و جایگزین کردن افکار مثبت به فرزندتان در از بین بردن بدبینی و تفکرهای منفی ذهن او کمک کنید. (مثل شما خیلی خوب با آن بچه بازی کردید) و او را تشویق کنید که خود را باور کند و بداند که او هم می تواند مثل دیگران خوب بازی کند و کاری را انجام دهد.

منبع  

  • Amir Hossein Adelpour